In fiecare an, exista o mare problema… De prin august/septembrie, toata lumea intra intr-o frenezie de a cauta cazari pentru Craciun si Revelion.

Acum cativa ani, am sunat la o cazare, extrem de potrivita pentru Craciun, de prin luna august… Doamna de acolo a fost extrem de draguta, m-a rugat sa ne auzim in octombrie pentru a stabili toate detaliile, insa nu imi poate spune inca pretul pentru ca nu stia cum anume urmeaza sa organizeze, dar cu promisiunea ca nu voi ramane fara cazare. Am inteles situatia si nu am avut altceva mai bun de facut decat sa astept pana in octombrie.

A venit si luna octombrie, am vorbit iarasi cu aceasta doamna, totul era perfect, insa mai lipsea un mic detaliu… pretul.

Eu am solicitat un apartament cu 2 camere, pentru 2 nopti/3 zile.

Nu mare mi-a fost mirarea cand doamna mi-a spus ca pretul este de 6500 ron. REPET! 1 apartament/2 nopti, foarte aproape de Falticeni, nicidecum Kitzbuhel sau Cervinia.

I-am multumit frumos si i-am spus ca probabil imi voi petrece Craciunul la Paris de acesti bani.

Sunt convins ca nu sunt singurul care a patit asemenea arogante din partea celor ce lucreaza in turismul romanesc, astfel incat, am decis sa vin cu un mic Review despre o destinatie absolut minunata.

Este vorba despre Bukovel-Ucraina.

Daca va era dor sa va intoarceti in timp, la o lume in care oamenii mananca preponderent mancare gatita, ingrediente locale, paduri in care vegetatia noua de la baza copacilor este atat de sanatoasa si deasa incat nu prea ai cum sa intri in padure, localnici pentru care bacsisul inca reprezinta o multumire (bacsisul incepe de la 50 de bani), partii de schi impecabile – cei care au mai fost pot confirma faptul ca se ridica la standardele celor mai exclusivite partii din Europa – peste 65 km de partii, angajatii de pe partii sunt extrem de saritori, preturile sunt mult sub asteptarile oricui, parcari supraetajate la baza partiilor (o zi de parcare este aproximativ 9 lei, o zi!)

Lucrurile care sunt mai putin placute, ar fi precum asteptatul in vama si problemele de comunicare (nu vorbesc absolut deloc engleza, este ca si cum ai fi in Uzbekistan).

Despre preturi, pot spune ca fara nicio problema poti sa iti rezervi un sejur de 5-6 zile sub 200 de euro. Trebuie sa mentionam ca nu acum! Insa, o cazare din Bukovel de euro 200-300 de euro, se bate fara nicio problema, cu orice cazare de pe Valea Prahovei, Madarasi sau Maramures.

Skipass-ul este la acelasi pret ca pe orice alta partie de asemenea nivel.

Si pentru parintii care nu isi scot copiii iarna din casa la -20 de grade, tin sa mentionez un aspect extrem de important, nu am fost in nicio statiune in care sa fie mai multi copii. Este adevarat, toti sunt imbracati ca Ninja, li se vad doar ochii, insa nu exista exceptie, de la bebelusi pana la copii de scoala, toata lumea se bucura de iarna.

La noi, de la aerul “tare” de iarna se imbolnavesc toti copiii… stiu povestea…

In concluzie, daca vrei sa iti petreci sarbatorile undeva si esti satul ca nu sunt locuri/este mult peste bugetul alocat pentru un asemenea eveniment/vrei sa incerci si altceva, merita sa incerci macar o data.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error

Daca iti plac postarile mele, stii bine ce ai de facut :)