Scara valorilor din Romania poate fi definita printr-o multitudine de exemple…

Nu cred ca mai exista domeniu in care sa nu fi venit romanul nostru inventiv, cu mici ajustari de ordin estetic. Iar toate produsele cu istorie, fiind terfelite la noi in tara foarte simplu.

Identitatea nationala, este reprezentata acum doar de cei care ies in strada. Exista o foarte mare categorie de oameni a caror posibilitati intelectuale se rezuma la “a sta pe margine si a comenta”, insa nici macar acestia nu mai suporta tara asta.

Revenind la subiectul dezbatut, consider ca in Romania, mediocritatea primeaza, educatia este inlocuita de specula, situatiile circumstantiale castiga in fata planurilor de viitor, iar comunismul se perpetueaza intr-un mod macabru: calcam pe cadavre numai pentru a ne vedea scopul atins.

Atunci cand orizontul tau este definit doar de obiecte si sume de bani, este evident ca incepi sa dezvolti un comportament anormal.

M-am intrebat de multe ori, cum am reusit sa facem din lucrurile de bun-gust, din obiectele de buna calitate, kitschuri.

Explicatia este una extrem de banala: atunci cand nu judeci, atunci cand opulenta primeaza, atunci cand … nu poti mai mult, incerci sa te definesti prin niste obiecte.

Cum s-a ajuns ca marci auto de prestigiu din Vest, sa fie niste epave in Est? Ce parere ai despre S class? Dar despre seria 7? Dar Q7?

Cum de aurul nu mai are nicio valoare?

Cum de unii au telefoane mai scumpe decat masinile altora?

Cum de gecile Moncler sunt atat de raspandite in Romania?

Cum de nimeni nu isi poate justifica veniturile, dar totusi toti traiesc bine?

Cum de silicoane are si o eleva de liceu?

Cum de romanul are stucco veneziano si pe tavan?

Cum Ray-Ban a ajuns singura marca de ochelari de soare pentru romani?

Cum de televizorul romanului este invers proportional cu dimensiunea camerei?

Cum de meseria tinerelor de pana in 20 de ani in primul rand este videochat-ul?

Exemplele pot continua de la industria muzicala, pana la mancarurile “la moda”, bauturile fine, parfumurile scumpe, ceasurile si va rog sa continuati voi…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error

Daca iti plac postarile mele, stii bine ce ai de facut :)