Nu cu mult timp dupa concediile de vara incep sa apara ghirlandele prin magazine… inainte sa se duca bronzul, sau gustul mancarurilor fine de prin toata lumea, inainte sa uitam cum e sa primesti totul ca la botul calului, inainte sa realizam ca cea mai mare problema pe care o avem este: “unde ne petrecem sarbatorile si revelionul”, cu zeci de poze pe retelele de socializare: din aeroport, de pe scarile avionului, din avion, la aterizare, la hotel, pe balcon, sub o umbrela, in mare, pe plaja, cu nisip pe talpi, cu trei pasi inaintea LUI tinandu-l de mana, cu biletele de avion spre o alta destinatie, cu toate mancarurile scumpe, cu ultmiul telefon cumparat, cu mana pe volan cu masina luata din Germania in drum spre tara, inainte de toate astea si multe alte exemple, ne copleseste umanitatea.

E Postul Craciunului sau ce?

Suntem precum preotii, oricat har am avea, avem nevoie de campanie electorala, ca altfel nu ne baga nici Dumnezeu in seama. Categoria asta de oameni sunt enoriasii.

Fiecare om are pe retelele de socializare acei oameni care dau like doar la vederea numelui, precum fanii unui star = enoriasii.

Eh… daca avem prima etapa si enoriasii, atunci de ce sa nu fim idioti pana la sfarsit?

Doar vine Craciunul sau ce?

Incep sa apara si fel de fel de postari/evenimente cu campanii de ajutorare a celor ce au nevoie.

Suntem oameni si trebuie sa ii ajutam pe cei ce au nevoie…

Dar de aici, pana la ipocrizia care ne mana la lupta, crezand ca niste oameni au nevoie de mancare/haine/paturici/jucarii/cadouri, o singura data pe an, este ca si cum am considera ca cele doua bilete de avion pozate, ne-ar permite sa vedem toata capitalele lumii, chiar daca vorbim de doua bilete de 30 de euro bucata; este ca si cum o sacosa de mancare ne-ar hrani toata familia, pentru un an de zile etc.

In semn de respect, fata de cei ce au mai putin ca altii, incercati sa va faceti un obicei din a ajuta oameni la nevoie constant.

Pana cand nu o sa intelegem faptul ca acesti oameni nici nu au nicio tresarire cand aud de Craciun/Paste, pana atunci o sa facem event-uri pe retelele de socializare.

V-as intreba in luna Decembrie si Ianuarie cata mancare aruncati. V-as intreba daca in Februarie va mai ganditi la vreun om cu nevoi. V-as intreba daca v-ar ajunge o sacosa de mancare de Craciun si o sacosa de mancare de Pasti, pentru tot anul.

Sa fim risipitori nu e mare lucru. Sa fim oameni, e mai greu…

Dar totusi… cum ar fi?

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error

Daca iti plac postarile mele, stii bine ce ai de facut :)