Există două categorii de oameni, cei ce o fac și cei ce nu o recunosc.

Însă, distincția se poate face extrem de simplu. Cei ce au părinții cu pensii normale sau job-uri normale, cu program fix, cu probleme cotidiene, cu rate și multe alte exemple, însă afișează o imagine de oameni extrem de simpli, care nu au probleme, care nu sunt afectați de nimic din jur si pentru care banii nu sunt o problemă, dar clar nimeni nu știe cu ce se ocupă, sunt convins că fac videochat.

Mai sunt și cele labile mintal, care fac și sunt mândre de job-ul lor, afișând o imagine de vampă.

Nonșalanța prin care această categorie de oameni, se afișează în public, adoptă un limbaj forțat-elevat, este de-a dreptul ridicolă.

Te-aș întreba cu ce te ocupi, dar nu știu dacă mă interesează răspunsul tău, ci mă interesează rușinea pe care ți-o creezi în mintea ta și mai ales că nu iți asumi cele prestate de tine. Să știi că dacă lumea te judecă, te judecă pe bună dreptate. De ce? Pentru că dintr-un job asumat, făcut cu profesionalism, românul are mania de a face “mult mai multe, într-un timp mai scurt”, adică nu mai există limite, atâta timp cât există un beneficiu financiar.

Tocmai din acest motiv, societatea din ziua de azi este formată din cei ce duc o viață normală și cei ce au o viață fără griji.

Să faci bani din exploatarea fizică a unor tinere/tineri, nu e mare lucru, însă nu este pentru oricine. Cei care nu fac asta, pur și simplu, nu au educația necesară pentru așa ceva.

Anii vor trece și garantez eu ca cele/cei ce prestează în acest domeniu, sunt deja frustrații zilei de mâine. Corpul îmbătrânește și mai ales obosește. Cât crezi că o să îți meargă?

Creierul, pe de altă parte, nu are vârstă, ci dimpotrivă acumulează din ce în ce mai mult.

Analizează puțin cu ce te ocupi și gândește-te că mâine, nu este doar o altă zi în care să trebuiască să îți cumperi niște obiecte, ci mai ales ar trebui să fii mândru  de alegerile de azi, mândru de ce ai realizat azi și poți lăsa pentru generațiile următoare.

Când familia ta caștigă mai puțin decât câștigi tu într-o singură zi și totuși nimeni nu știe adevarata ta față, înseamnă că este o problemă.

Problema este asumarea.

Mentalul colectiv este extrem de sensibil la factori perturbatori și mai ales la minciună.

Atunci când toți din jurul tău sunt proști (nejustificat), atunci când toți sunt salahori (numai tu nu), atunci când viața este frumoasă (însă restul au probleme, rate, griji), atunci când programul tău este flexibil (iar cei din jurul tău se pontează), atunci când tu nu ai nicio problemă de a cheltui oricât/oriunde (dar cei din jurul tău trebuie să își bugeteze anumite lucruri, dar mai ales să își prioritizeze), atunci când nu știi ce înseamnă ratele (dar toți din jurul tău au rate), ori ești nepot/nepoată de sheikh ori rupi videochat-ul, dar în ambele cazuri ești extrem de credincios/credincioasă și cu frică de Dumnezeu.

Altfel nu ai fi ipocrit/ă până la capăt!

___________________________________________

Dacă un copil de 10 ani te-ar întreba cu ce te ocupi, ce ai raspunde?

R: Operator PC?!

Doamne ajută!

1 Comment

  1. Yo

    September 15, 2017 at 8:26 am

    Cred ca ar raspunde ca lucrează in “relații cu publicul”? Cat despre bani, aceștia nu sunt o problema, ci numărul lor ?

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error

Daca iti plac postarile mele, stii bine ce ai de facut :)