Rromi = tigani

Iitalieni = stiti voi sa ii descrieti mai bine

Sspanioli = si pe acestia…

Ma intreb, cum de ne-am obisnuit atat de bine cu faptul ca majoritatea dintre ei sunt niste neavuti complexati, niste parveniti notorii si mai ales niste falosi fara masura?

Atunci cand vine vorba de sarbatori, parca nici noua nu ne place sa mergem la cumparaturi si sa nu auzim iitalieni vorbind o romana stalcita, parca nici noua nu ne place sa gasim locuri de parcare libere ci mai degraba cu masini de italia parcate “pe dos” si exemplele pot continua la nesfarsit.

Cum de fiecare dintre noi are zeci de exemple lacrimogene de interactie cu asemenea supraoameni?

Voi va dati seama ca ei conduc mii de kilometri, ca sa ne prezinte ultimele tendinte in materie de prostie/nesimtire/conduita si limbaj strain?

Voi va dati seama ca ei nu pot sa vina cu avionul, tocmai pentru ca au de carat de la scutece pana la balie in care racesc borcanele de muraturi, tocmai pentru ca “sunt din Italia/Spania”?

Tin sa ii anunt, ca nu se intorc in epoca de piatra.

Avem si noi internet, avem si noi apa curenta si chiar vorbim romaneste. Limba noastra este doar un fel de dialect pentru ei, dar acum incercam sa depunem si noi eforturi…

Si sa stiti, dragi iitalieni sau sspanioli sau ffrancezi, ca avem tot ce aveti nevoie.

Intradevar tin sa imi cer scuze in numele tuturor romanilor si a tarii intregi de fapt, ca nu avem parcari marcate special pentru voi, ca nu avem translatori voluntari peste tot, ca nu avem toate pastele si ingredientele de care aveti voi nevoie pentru a face lasagna, paste carbonara sau paella, nu avem etichetele produselor in mai multe limbi straine si nu avem in primul rand creier de iitalian, sspaniol sau ffrancez sau…

Daca aveam creier de iitalian sau sspaniol sau ffrancez sau… , atunci cand ateriza avionul aplaudam pana transpiram cu totii, bagajul de mana pe avion reprezenta sacosa de rafie ancestrala, mostenita din mos stramos si mai ales ne placeau teribil de tare masinile inchiriate.

Sarbatorile voastre nu sunt aceleasi fara noi… stim asta, de asta reveniti la rudele sarace din Romania! Dar nici ale noastre nu sunt aceleasi cu voi!

Mi-as dori sa mai existe doar vederi. Ne-ar fi de ajuns sa ne trimiteti doar vederi de sarbatori. Ce frumos ar fi… visez cu ochii deschisi…

La sfarsit am citi semnaturi de genul “Baci, con amore… Marco”.

Si despre tigani, spun un singur lucru, ii apreciez doar pentru faptul ca vorbesc cu acelasi limbaj/accent si la Berlin, Paris, Torino sau Madrid! Halal!

 

p.s.: Marco fiind Marcel de la etajul 3 plecat in Italia, anul trecut in August.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error

Daca iti plac postarile mele, stii bine ce ai de facut :)