Make-up si carii

by , on
August 23, 2017

Incep sa inteleg anumite principii pe care se consolideaza o societate.

Din cauza perioadelor ciudate prin care trece sinusoidala vietii autohtone, oamenii se refugiaza in diferite placeri. Pana aici, absolut totul este pertinent.

Stiu, ca tot ce e frumos ne place tuturor, insa de aici si pana la deformarea realitatii este doar un pas.

Fiecare etapa cronologica din viata, are refularile, exagerarile sau chiar frustrarile ei, ca vrem sau ca nu vrem, asa este. Putini sunt cei ce discuta despre asta, tocmai pentru ca le creeaza un mare disconfort.

Consider ca este mai confortabil sa vorbesc in exemple, decat sa descriu acest subiect ambiguu si destul de complex. Asadar, in 2017, societatea se bazeaza pe consum. Acest consum, este creeat pentru a fi unul obsesiv fara un temei logic. Incepand cu micile cumpraturi de la magazin, pana la marile investitii din viata sau doar lucrurile de consum propriu de care avem nevoie pentru a ne satisface propriile standarde de trai, adaptandu-ne categoric si la bugetele de care dispunem.

Daca este sa dezvolt micile cumparaturi, m-as referi la o cantitate mare de produs, intr-un ambalaj extrem de atragator, cu oferte tentante, insa realmente cu o calitate mult sub cea initiala. Apoi, referindu-ma la marile investitii pot mentiona ahtierea societatii contemporane de avutie fara nicio baza financiara clara pe urmatorii zeci de ani, prin care isi asuma sa se indatoreze pentru ceva ce nu exista, fiind vorba doar de niste cifre pe calculator, pentru care plateste niste foarte multi bani fara sa fie constient de faptul ca niste zeci de ani … sunt niste zeci de ani!

Ne place sa ne vada lumea, ne place sa ne laudam si sa crestem in ochii celor din jur. Ne place trufia, ne place minciuna si ne place sa concuram cu altii care au aceeasi viziune.

Nimic, dar absolut nimic nu mai este ca acum cativa ani. Societatea se degradeaza din ce in ce mai mult. Avem pretentii fara a putea demonstra ceva, orice.

Daca stai putin si te intrebi, cum este posibil ca cea mai mare firma de “taximetrie” sa nu detina niciun autovehicul, sau cel mai mare “lant hotelier” sa nu detina nicio proprietate, vei realiza ca este posibil ca toata societatea sa se invarta in jurul celor ce predomina. Cei ce nu pun intrebari, doar deschid gura si inghit.

Pentru ca titlul postarii ma obliga, vreau doar sa spun atat, atata timp cat societatea din ziua de azi se bazeaza pe o frumusete inexistenta, bazata pe lipsa de igiena, sunt curios cum o sa fie viata de peste 50-100 de ani.

Cel mai elocvent exemplu care poate descrie viata de azi, este faptul ca astazi, conteaza mai mult decat ieri, cum arati, cum te imbraci, cum te-ai machiat (valabil pentru ambele sexe), cat de curata iti este masina, cat de nou iti este telefonul, doar ca … la stomatolog lumea nu prea se prezinta la 6 luni (lucru care defineste foarte bine mentalul colectiv -> cred ca stomatologii imi pot confirma acest lucru), de discutat nu prea ai ce sa discuti cu marea majoritate a indivizilor (fiind mai interesant sa dai scroll la gunoaiele de pe paginile de socializare), iar relatiile interumane se degradeaza pe zi ce trece, incepand cu orice interactiune de ordin firesc din trafic sau chiar si cu vecinii.

Dusmania, invidia si prostia se citeste in ochi.

Nu ramane decat sa ne mai facem cateva programari, sa ne mai tunam un pic si sa creem o imagine si mai falsa despre noi, cu un ambalaj, care credeti-ma chiar are un termen de valabilitate!

Ne vedem peste zeci de ani, cand silicoanele nu vor mai fi ultima fita.

Ceea ce ai in cap, nimeni, niciodata, nu iti va putea lua!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error

Daca iti plac postarile mele, stii bine ce ai de facut :)